flag hu Nemzetközi

Műanyag tetőablakok a Roto-tól

Tervezzen hosszútávra, akár párás helységek esetén is

A műanyagból készült ablakok a műszaki megoldások csodálatos példái: fényt és levegőt engednek be továbbá megbízható védelmet nyújtanak a pára, a zaj, a hő és a hideg ellen. Az utóbbi években a valódi műanyag ablakok egyre népszerűbbek tartósságuknak és kiváló hőszigetelő képességüknek köszönhetően. 

Inspirációk műanyag ablakokhoz

Manapság egyre több vásárló és beruházó döntésében játszik szerepet az alapanyagok energia felhasználására, vagy éppen a környezet védelmére kifejtett hatása. A tetőablakok esetén erre az igényre válaszként először a fa ablakok merülhetnek fel, pedig a Roto műanyag tetőablakok már 100%-ban újrahasznosítható alapanyagokból készülnek.

Mivel a szabályozásnak megfelelve 2020. után csak alacsony energiafelhasználású lakóházak épülhetnek, ezen építkezések elmaradhatatlan elemei a minőségi építőanyagok. Míg régen a műanyag ablak használata nem feltétlenül a minőség záloga volt, addig ma a 100 %-ban újrahasznosítható, minőségi műanyag tetőablakok megjelenése után, ez a nézet teljesen megváltozott.

A vásárlás előtt azonban érdemes alaposan utánanézni a részleteknek. Néhány gyártó ugyanis, még ma is elavult megközelítést alkalmaz: az ablakaik valójában fa-műanyag ablakok, amelyek magja műanyag burkolatú fa. Ennek oka a faanyag stabilitása és jó szigetelése. A hátránya viszont, hogy a beépítés során alkalmazott átmenő csavarok megsértik a bevonatot és a burkolat alatt a fa nedvesedhet, ami penészesedéshez és a rothadáshoz vezethet.

 

Több légkamrás műanyag ablakok

A Roto műanyag tetőtéri ablakok típustól függetlenül több légkamrás műanyag profilból készülnek és beépítésükhöz átmenő csavarokra nincs szükség, így a nedvesség nem hatolhat a profilba és nem rontja az ablak hőszigetelő képességét sem. 

A 3-, illetve 4- légkamrás profilnak köszönhetően a hőhidak is kiküszöbölhetők és növekszik az energiahatékonyság is. A Roto tetőtéri ablakokat a modern homlokzati nyílászárókhoz hasonlóan acélmerevítéssel erősítik meg, melyet az üreges kamraprofilba illesztenek oly módon, hogy a tetőablakok magas energiahatékonysága ne csökkenjen.

 

A praktikum és az esztétikum találkozása: fahatású dekorfóliák

Legyen szó fa vagy műanyag változatról, a Roto tetőablakai nem csupán megjelenésükkel kecsegtetnek, de modern funkciókat és  energiatakarékos megoldásokat kínálnak. 

Párásabb helyiségek esetén - konyha, fürdőszoba - mégis érdemesebb a műanyag kivitelt választani. Egy műanyag tetőtéri ablaknak számos előnye van: egyszerű karbantartás, ápolás, tisztítás és tartósság. Mi a helyzet akkor, ha ragaszkodik a fa megjelenéséhez, de fontos lenne a műanyag ablak által kínált tartósság is? Ilyenkor a fahatású dekorfólia jelentheti a megoldást. Megjelenésében a fához hasonló kivitelt biztosít, de garantálja a műanyag ablakok előnyeit is. Műanyag tetőablakaink alapból standard fehér színben rendelhetőek, de igény szerint  dekorfóliás változatban is kérhetők, méghozzá 3 különböző stílusban: aranytölgy, dió és fenyő színekben.

autorenew