flag hu Nemzetközi
bauvorschrfit-dokumentation

Épületekre vonatkozó előírások

Építkezzen egyszerűen a Roto-val

Földhasználati és fejlesztési terv: Minden önkormányzat saját követelményrendszerét használja, amikor építési kérelmet nyújtunk be. Ha ezek a követelmények nem teljesülnek, a kérelmet elutasítják. De mire kell még figyelni az építési projektek során, mely szabványokat és törvényeket kell alkalmazni?

Mindenekelőtt az ingatlannak (lakóépületnek) képesnek kell lennie arra, hogy csatlakozzon az úthálózathoz, a vízhálózathoz, az energiaellátáshoz és a szennyvíz elvezetéséhez. 
Ezek a szempontok mindig érvényesek, függetlenül attól, hogy melyik önkormányzathoz kapcsolódik az építési projekt. Ezeket a kitételeket kiegészítik más fontos rendeletek is, ilyenek például: a tűzvédelem, a hőszigetelésre és a hangszigetelésre vonatkozó szabályozások. Számos DIN-szabvány kibővíti ezeknek a követelményeknek a skáláját, bár nem mindegyik kötelező.

Tippünk: Mindig nézzen utána az aktuális illetékes önkormányzati előírásoknak amikből megtudhatja, hogy konkrétan melyik szabályok és törvények vonatoznak az adott projektre.

Győzze le a kezdeti akadályokat

Az újépítések esetén kifejezetten figyelni kell arra, hogy megfelelő hőátbocsátási értékkel rendelkező termékek kerüljenek betervezésre, hiszen a 2018-as (jelenleg is érvényben lévő) energetikai szabályozás szigorú előírásokat tartalmaz lakóépületek hőszigetelésével kapcsolatban. Tehát az sem mindegy, hogy milyen homlokzati vagy tetőtéri ablak kerül beépítésre. A tetőablakok hőátbocsátási tényezőre vonatkozó követelményértéke lakóépületek esetén Uw: 1,25 W/m2K.

A Roto tetőablak kínálata ebben is a segítségére lesz, hiszen a 2-rétegű Comfort üvegezéstől kezdve egészen a 3 rétegű Premium üvegezésig ablakaink mind megfelelnek az előírásnak, sőt a 3-rétegű Premium üveggel szerelt tetőablakok a passzívház kritériumoknak is eleget tesznek. 

Nyugalom és biztonság a tető alatt

Amikor a hangszigetelés a kérdés, akkor is nyugodtan számolhat velünk. Igény szerint R6/R8-as és RotoQ ablakaink 3-rétegű kivitelben extra hangszigeteléssel is rendelhetők. 

A tűzvédelmi előírásokra menekülőablakunk és füstelvezető ablakunk is remek megoldást biztosít és mindkét termék jól kombinálható a Roto kiegészítőivel, így a nyári hővédelem is kényelmesen és egyszerűen megoldható akár egy redőny vagy belső árnyékoló formájában.

Egy jó terméknek felismerhetőnek kell lennie

A jó minőségű termékekből épülő ház szilárd alapokon áll. A minőségi kritériumoknál a CE-jelölés fontos szerepet tölt be – ez egy egész Európában egységesen használt, az építőipari termékekre vonatozó szabályozás (BauPVD rendele). Itt 7 fő követelményt írnak elő az épületek számára, például a következő témakörökben: tűzvédelem, megközelíthetőség, hangszigetelés és energiatakarékosság, így a tetőablakokat is ezek a szigorú szempontok alapján ellenőrzik és ennek megfelelően adják ki CE megfelelőségi nyilatkozatotokat is.

Roto CE nyilatkozatok elérhetősége

CE Logó

Gyártóként a Roto Dach- und Solartechnologie is csak olyan termékeket hozhat forgalomba, amelyek megfelelnek a tervezett teljesítményüknek és alapvető jellemzőiknek. 
Ezért van minden tetőablakunk CE-jelöléssel ellátva.

Ha ezeket szeretné ellenőrizni, vagy továbbadni az ügyfeleknek, egyszerűen válassza ki a termékcsoportot a roto-ce.com webhelyen, írja be a szükséges adatokat, majd tekintse meg a teljesítménynyilatkozatot.

CE Logó
autorenew