flag hu Nemzetközi
energiahetekonysag

Hatékony energiamegtakarítás Hőszigetelő Csomaggal

Hőszigetelés minden oldalról!

A megfelelő szigeteléssel elkerülhetjük a hőhidakat, a páralecsapódást és ezen felül szakszerű csatlakozást biztosíthatunk a belső párazáró fóliához.

Hokameras_felvetel

Mire érdemes figyelni?

A tetőtéri ablakoknál a problémák döntően nem az üvegezés minőségéből adódnak. A gondot a nem megfelelően kialakított oldalsó hővédelem okozza. Az oldalsó lehűlő felületen lecsapódik a pára, mely hosszútávon a szerkezet károsodásához vezethet.

A hőkamerás felvételeken jól látható, hogy a tetőtéri ablak legérzékenyebb pontja a tokszerkezet, különös tekintettel a sarkokra.

Hogyan védekezzünk?

A tetőtéri ablakok tokszerkezete kiemelkedik a tető szigetelésének síkjából, így oldalról is védekezni kell a hideg ellen. Az ideális megoldás a tok felső síkjáig érő, az ablakot körbevevő szigetelés, mely megakadályozza a hőhíd kialakulását.

Annak érdekében, hogy tetőablaka a megfelelő védelemmel legyen felruházva, a Roto kifejlesztette az úgynevezett Hőszigetelő Csomagot, mely biztosítja a körbefutó szigetelést, ezen felül egy párazáró fóliát is tartalmaz a hatékonyabb védelemért.

Roto Hőszigetelő Csomag és párazáró fólia

  •  A Roto Hőszigetelő Csomag gyárilag előszerelt, így a helyszíni beépítési hiba lehetősége kizárt.
  •  A Hőszigetelő Csomag közel 5 fokkal emeli a belső felület hőmérsékletét, ami a fűtési költség csökkenését eredményezi.
  • A Roto tetőtéri ablakoknál a hőszigetelés a tok felső síkjáig ér, ezáltal a hőhidak kialakulásának az esélye minimális.
  • A Hőszigetelő Csomaggal szerelt tetőtéri ablak hozzájárul a ház optimális energiafelhasználásához és a páralecsapódás veszélye szinte teljesen elkerülhető.
  • A szigetelés UV álló.

 

Termékeinkről bővebben: Roto tetőablakok

autorenew