flag hu Nemzetközi

Tetőablakok fa kivitelben

Épitőipari trendek

A fát és a követ a legismertebb és legősibb építőanyagok között tartják számon és a mai napig jelentős a szerepük. A fa magas szilárdságú, könnyen alakítható, rossz hővezető, tehát jó hőszigetelő, esztétikus és igen tartós alapanyag ezért sok előnyt kínál a beruházók, beépítők és a vásárlók számára is. A fa kiváló tulajdonságai és népszerűsége miatt természtesen a Roto tetőablakok is elérhetők fa kivitelben.

Inspirációk faablakokhoz

Faablakok modern kivitelben

A faablakokat a természetes megjelenésük mellett tartósságuk és műszaki paramétereik is vonzóvá teszik a felhasználók számára. Az építkezések és az életmód gyökeresen megváltozott az elmúlt évtizedekben és az új innovációk és technológiák folyamatosan formálják az ipart, de a fenntarthatósággal és az ökológiával kapcsolatos társadalmi és politikai irányzatok az ingatlan-, az építőipar és a beépítők figyelmét továbbra is a fa irányába terelik.

Környezettudatos és energiatakarékos alternatíva

Előnyeinek listája hosszú: a fa természetes építőanyag, amely a világ minden táján elérhető, ezért fenntartható és ökológiai szempontból is ésszerű választás. Az ökológiai egyensúlyát tovább javítja az a tény, hogy rövid a szállítási távolsága a termelés, a feldolgozás és a felhasználás helyei között és feldolgozása kevés energiát igényel. További előnyei, hogy magas szilárdságú, könnyen alakítható, rossz hővezető, tehát jó hőszigetelő, esztétikus és igen tartós alapanyag, így a fából készült tetőtéri ablakok továbbra is jelentős népszerűségnek örvendenek.

Fenntartható lakókörnyezet az Alpok szélén

Egy anya játszik gyermekével a hálószoba padlóján, a háttérben 3 fa tetőablak, szinte zárt redőnyökkel.

Egészséges lakókörnyezet faablakokkal

A fa látványa a legtöbb ember számára megnyugtató. Egyrészt az anyag természetessége és ismert megjelenése miatt, másrészt azért, mert a faablakok valójában önmagukban szabályozzák a szoba klímáját. Megakadályozzák, hogy a sarkokban a nedvesség megrekedjen, így a penészgombák is nehezebben alakulnak ki.

Ezek a tulajdonságok teszik ideálissá a fát olyan épületekhez, amelyekben a fenntarthatóság és a környezettudatosság központi szerepet játszanak. A fa kiváló hőszigetelő, nem hiába tehát, hogy a legtöbb passzívház és alacsony energiájú épület nagy része faépítésű. A fa rendkívül ellenálló, ha helyesen használják és gondozzák. Ezért az évszázados favázas házak még ma is számos városközpontot ékesítenek. Manapság a természetes ellenségeket, például gombákat és rovarokat, amelyek régen veszélyeztették a faépítést, hatékonyan elkerülhetjük a fejlett szárítás és a megfelelő felületkezelés révén. 

A Roto tetőablakok kizárólag kemény északi fenyőből előállított tömör bútorfából készülnek, ezért minőségük kiemelkedő és hosszútávon biztos védelmet nyújtanak bármely tetőtér számára. 
 

Egy anya játszik gyermekével a hálószoba padlóján, a háttérben 3 fa tetőablak, szinte zárt redőnyökkel.
A tetőtér átalakítása két tetőablak beépítéséval a több napfényért.

Sokoldalúsága számos lehetőséget kínál

A fa nagy szakítószilárdsággal és nyomószilárdsággal jellemezhető, ugyanakkor kis súlya és egyszerű megmunkálása révén kiemelkedően jó alapanyagnak számít. Évtizedek óta bevált alapanyag az előregyártott építkezéseknél is, mivel idő- és költséghatékony megoldást kínál. Könnyű súlyának köszönhetően a fa ideális a tetőtér utólagos átalakításához. Optikailag harmonikusan beleolvad a legtöbbször fából készült tetőszerkezetekbe - így a régi tetőgerendák csodálatosan előtérbe hozhatók.

A tetőtér átalakítása két tetőablak beépítéséval a több napfényért.
Két félig nyitott Designo R8 tetőablak kívülről fotózva

A fa felhasználása a tetőtérben

A múltban a tetőtereket a nyomasztó légkör, a kisméretű ablakok és az alacsony életminőség jellemezte. Manapság a modern tetőtereket a kellemes beltéri hőmérséklet és magas komfort írja le a legjobban. A kiváló minőségű és nagyméretű tetőablakok garantálják a napfényes belső tereket és a megfelelő szellőztetési lehetőségeket.

Két félig nyitott Designo R8 tetőablak kívülről fotózva

Prémium minőség fa kivitelben

A fa tetőtéri ablaknak természtesen ugyanazoknak a minőségi előírásoknak kell eleget tenniük, mint műanyag testvéreiknek. Premium 3-rétegű üvegezéssel a faablakok számára a passzívház előírások sem jelentenek akadályt. A különböző nyitásmódok, üvegezések, széles méret és alapanyag választék között is szabadon kombinálhatunk. Minden Roto faablak 3-rétegben véglegesen felületkezelt. A felületkezeléshez felhasznált minden anyag formaldehid mentes, környezetbarát és UV álló. 

Designo R8 félig nyitott, fából készült, felnyíló ablak

Design R8

Felnyíló tetőablak

A felnyíló tetőablakok tökéletesen zavartalan kilátást biztosítnak. Az alsó kilincsnek köszönhetően az összes funkció egyszerűen elérhető: nyitás, résszellőztetés vagy tisztító állás egyetlen mozdulattal.

Tudjon meg többetkeyboard_arrow_right
Designo R6 félig kinyitott billenőablak fából

Designo R6

Középen billenő tetőablak

A közepen billenő R6 tetőablak alsó kilinccses nyitásmóddal és 3-rétegű, kripton gázzal töltött üvegezéssel rendelkezik, ami a passzívház követelményeknek is eleget tesz.

Tudjon meg többetkeyboard_arrow_right
Félig nyitott RotoQ billenőablak

RotoQ

Középen billenő tetőablak

Letisztult kialakítás, ergonómikus felső kilincs, kiváló minőségű és robosztus kivitelezés és magas szintű energiahatékonyság, ami akár a passzívház követelményeknek is eleget tesz.

Tudjon meg többetkeyboard_arrow_right
autorenew