flag hu Nemzetközi

Tetőablakcsere a Roto-val

Cserélje le régi tetőablakát korszerűbb megoldásra!

A Roto kínálatából most könnyen kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbb megoldást.

Szívesen tölti idejét a tetőtéri szobákban és szeretné, hogy az ott található tetőablakok modern kinézetükkel belesimuljanak a környezetbe és az energiahatékonyságra se legyen panasz?

A jelenlegi tetőablakokon már meglátszanak az elmúlt évek időjárási viszontagságainak nyomai, esetleg sérülései?

Ez esetben két lehetősége van: a meglévő tetőablak megjavítása vagy új ablakok beszerzése, mely az energetikai és esztétikai szempontoknak is megfelel.

Milyen előnyöket jelent egy új tetőablak?

A régi tetőablakok általában fából készültek, ezért napjainkra gyakran elöregedtek, sőt néha átnedvesednek és még huzatosak is. A korszerű tetőablakok jobb szigetelést és ezáltal kiváló energiahatékonysági értékeket biztosítanak a gyárilag előszerelt Hőszigetelő Csomagnak köszönhetően. Télen a meleget bent tartják, nyáron pedig jobban védenek a hőségtől. 

Nem tudja, melyik ablak lenne megfelelő a tervezett felújításához?

Akkor használja Ablakkeresőnket, és engedje, hogy tanácsot adjunk Önnek!

Ablakkereső keyboard_arrow_right

Hogyan állapíthatom meg, hogy elérkezett az idő a tetőablak cseréjére?

  • A tetőablakon keresztül a szobába folyó esővíz, a belső üvegen megjelenő, szemmel is észlelhető páralecsapódás, a homályos üveg vagy épp az üvegtáblák repedései egyértelmű jelei annak, hogy érdemes kicserélni a tetőablakot.
  • Ha az esőzések alkalmával az esővíz a tetőablak széleinél áttöri a védelmet, az az ablak tömítéseinek rideggé válását, vagy a tetőablak évek alatt kialakult vetemedését jelezheti. A csere ebben az esetben is abszolút indokolt.
  • Egy optimálisan szellőztetett és fűtött helyiség esetén az üvegfelületeken létrejövő páralecsapódás ismeretlen jelenség. Ha az üveg belső felületén mégis túlzott mennyiségű kondenzvíz képződik, az szemmel láthatóan is jól jelzi, hogy eljött az idő elgondolkodni az ablakcserén.
  • Az üvegtáblák tömítéseinek elhasználódása esetén szintén páralecsapódás észlelhető, sőt akár a por is bejuthat az üveglapok közé. Ezekben az esetekben az üveg homályossá válhat, mely egyrészt rontja az átláthatóságot, másrészt az ablak fényáteresztő képessége is csorbul. Ez szintén egy olyan probléma, amely indokolttá teheti a tetőablakok cseréjét.
renovation-i8-bedroom-low
renovation-i8-living-room-low
renovation-q4-low

A csere önmagában sajnos még nem minden

Sokéves tapasztalatunk azt mutatja, hogy a tetőtéri ablakok esetén a hiányzó vagy sérült hőszigetelés is komoly problémákat okozhat. Ezt leginkább a télen képződő pára vagy a sarkok nedvesedése jelezheti a leginkább szembetűnően. A hőszigeteléssel kapcsolatos problémák okai azonban kívülről láthatatlanok.

A régi, cserére érett ablakoknál a legtöbbször a belső káva megbontása után láthatjuk, hogy a korabeli technológia és szaktudás szintje miatt az oldalsó hőszigetelés minimális, vagy teljesen hiányzik. Ennek következtében a tetőablak kávája az ideálisnál jóval hidegebb, melynek következtében a pára lecsapódik.

Annak érdekében, hogy a tetőablak cseréje ne csak esztétikai, hanem energetikai szempontból is megfeleljen az elvárásainak, az alábbi tényezőket is érdemes figyelembe vennie. Ezeket szem előtt tartva ugyanis az új ablakok minden szempontból hosszútávú, profitábilis megoldást képesek biztosítani:

 

check

1. Hőátbocsátási érték

Ennél az értéknél a minél alacsonyabb, annál jobb elve érvényesül. A 20/2014 (III.7.) BM rendelet értelmében a tetőtéri ablak Uw értéke maximum 1,25 lehet, vagyis csak ennél alacsonyabb értékkel rendelkező ablakot érdemes választani a kifogástalan eredményhez.

check

2. Az ablak hőhídmentessége

A szóban forgó problémát a 3-rétegű üvegezés önmagában nem képes megoldani, hiszen az ablakot oldalról is meg kell védeni a hideg ellen. Ezért minden esetben olyan ablakot válasszunk, ami a tok lehűlése ellen is védve van, vagyis rendelkezik oldalsó hőszigeteléssel is. A Roto tetőablakainak esetében a körbefutó Hőszigetelő Csomagot gyárilag előszereljük, ezzel is kizárva a helyszíni szerelési hibák lehetőségét.

Amennyiben további információra kíváncsi az energiahatékonysággal és a Roto Hőszigetelő Csomagjaival kapcsolatban, akkor kattintson ide.

check

3. A káva szigetelése

A tetőablak cseréje a káva szigetelésének felújítása nélkül csupán félmegoldást jelent a fent ismertetett problémákra. Az újonnan bekerülő ablakok korszerűek lesznek ugyan, de a fejlesztést/cserét a kávára is ki kell terjesztenünk ahhoz, hogy garantáltan megszüntessük a lehűléssel és párásodással járó gondokat.

Ennek megfelelően ablakcsere esetén a káva visszabontása és felújítása nélkülözhetetlen lépés. Ennek során érdemes átnézni a káva kialakítását, adott esetben pótolni a hiányzó hőszigetelést és ha van rá lehetőség, akkor a belső párazárást is. A felsoroltakon kívül érdemes még az esetlegesen károsodott gipszkartont vagy lambériát is újra cserélni, ezzel maximalizálva az elvégzett munkák hosszútávú hatékonyságát.

Az egyenlet tehát egyszerű:

Szakszerű ablakcsere = ablakcsere + káva felújítása

Napfény szimulátor

Nézze meg, milyen lenne tetőtere különböző fényviszonyok között

Alakítsa át a sötét tetőszobákat világos térré, és szimulálja a szükséges fényintenzitást. 
Elég, ha kiválasztja a tető hajlásszögét, a szoba tájolását és funkcióját, és a Mutasd! gombra kattint.

Tetőhajlásszög

Tájolás

Helyiségtípus

autorenew
Kérem válasszon.
Beépítő keresés A felújítással kapcsolatos szakmai tanácsot tetőfedő vállalkozóktól kaphat.

Tökéletes megoldás a felújításhoz

Az Ön felújításához a Designo R7 felső harmadban billenő tetőablakot ajánljuk.
glazing-r7-low

Tartós alapanyag műanyagból

  • Kiemelkedő stabilitás és megnövelt élettartam az acélmerevítéssel ellátott, többlégkamrás műanyag profilnak köszönhetően.
handle-r7-low

Egy kilincs minden funkcióra

  • Kényelmes és könnyű kezelhetőség nyitásnál, szellőztetésnél és tisztítóállásnál.
window-r7-low

Maximális komfort

  • Kényelmes nyitásmód, zavartalan kilátás és szellőztetés, akár szúnyogháló használa­ta mellett is.
designo-r7-living-room

A garancia, ami magáért beszél

15 év szavatosság a Roto tetőablakok anyagára:

  • Üveg törésére jégkár által
  • Vasalat törésére
  • Profil törésére

A Roto szavatosságról bővebben ide kattintva tájékozódhat.

Kereskedő keresés A Roto tetőablakokat építőanyag kereskedésekben tudja megvásárolni.
autorenew