flag hu Nemzetközi
luftwechselrate-lueftungssysteme-stage-hu

Szellőztetés

Miért fontos a szellőztetés?

A szabályozott szellőztetés rendkívül fontos, mivel a túl magas páratartalom nedvességkárosodásokhoz és penészedéshez vezethet, a magas páratartalom és az állott levegő elősegíti a szennyezőanyagok felhalmozódását és a baktériumok, valamint gombák szaporodását. A levegő valós minőségét és páratartalom mértékét a legtöbb ember csak nagyon korlátozott mértékben érzékeli, így a megfelelő gyakoriságú és időtartamú szellőzést gyakran elhanyagoljuk.

A levegőminőség-érzékelők és a páratartalommérők ("higrométerek") segítenek és emlékeztetnek arra, ha a szellőztetés már aktuális, mert a levegő minősége nem megfelelő a helyiségben. A szellőztető rendszerek és az elektromos ablakok megkönnyítik a a megfelelő minőségű levegő fenntartását, de ha úgy érzzük, hogy túl meleg van, vagy nincs elég levegő akkor biztosak lehetünk abban. hogy eljött a szellőztetés ideje. De hogyan és meddig is kell helyesen szellőztetni?

Hogyan kell helyesen szellőztetni?

A helyes szellőzés legjobb módja nem a folyamatos szellőztetés, hanem a rendszeres, kellően hosszú, huzattal történő légcsere, így érdemes ezt a módszert előnyben részesíteni.

A felhasználótól független szellőztetés a Roto-val

Roto megoldások a felhasználótól független huzat általi és folyamatos szellőztetésekre:

 

autorenew