flag hu Nemzetközi
Finestre montate e aperte in un sottotetto

A munkafolyamatok összehangolása

Az álmoktól az otthonig: szakemberekkel közös munka

Egy építkezés vagy felújítás általában több folyamat és szakember munkájának az összehangolásával jár, ami nem kevés időt és tervezést vesz igénybe. Ahhoz, hogy ez a folyamat gördülékeny és fennakadásoktól mentes legyen megosztunk pár hasznos tippet és tapasztalatot. 

A profi beépítéshez a tapasztalt szakember elengedhetetlen. Fontos, hogy amikor beépítőt keresünk, beszéljük át vele az elképzeléseinket és kérjük ki a véleményét. A Roto tetőablakok nagy előnye, hogy gyárilag előszereltek, így a beépítése egyszerűbb és biztonságosabb lesz. Csökken a hibák esélye és gyorsabbá válik a beépítés folyamata is. 

 

Hogyan néz ki ez a gyakorlatban?

Vegyünk egy egyszerű példát. Tegyük fel, hogy egy elektromos ablakra esett a választása, mert a lépcsőház olyan magas, hogy az ablakot létra vagy egyéb segítség nélkül már nem lehetne nyitni és csukni. Viszont a tetőablak déli fekvésű lenne, így gondolnia kell a hővédelemre és az árnyékolásra is,  Így további egy vagy két elektromos kiegészítő is felkerülne az ablakra. 

Ez lényegében azt jelenti, hogy a beépítéshez egy tetőfedőre / beépítőre és egy villanyszerelőre is szüksége lesz. Hiszen a tetőt először elő kell készíteni a tetőablak beszerelésére, majd a villanyszerelőnek meg kell csinálni a megfelelő vezetékezést, hogy a tetőablak és a kiegészítők üzembe helyezhetők legyen, ezt követően a beépítőnek be kell építeni az ablakot, ki kell alakítania a szakszerű szél- és vízzárást és fel kell szerelnie az elektromos kiegészítőket, amiket a már kialakított vezetékezéssel egy egyszerű „plug and play” megoldással összetud kapcsolni és üzembe tud helyezni. Ezt követően jöhet még a kőműves és a festő is, ha vezetékek kialakításához esetleg vésére is szükség volt.


A koordináció elengedhetetlen

A fenti példa is jól mutatja, hogy egy tetőablak beépítése több szakember munkájának az összehangolását igényli. Célszerű tehát előre tervezni, minden szakemberrel előzetesen felméretni a helyszínt és átbeszélni a részleteket, fixálni az időpontokat.

Fontos, hogy tájékoztassuk őket az esteleges változásokról, hiszen ennek hiányában a felújítás időtartama megnőhet, sőt bizonyos esetekben egy-egy módosítás akár az alapanyagok beszerzésében is változást eredményezhet, így a legjobb megoldás ha a megbízott szakembereink egymással is tartják a kapcsolatot, de mi is ügyelünk a gyors és pontos tájékoztatásra.

Érdekli az intelligens otthon és az automatizálás?

A témával kapcsolatos bővebb információkat a következő oldalon találja.

Tudjon meg többet keyboard_arrow_right
autorenew