flag hu Nemzetközi

Régi ablakok cseréje

Amire fokozottan érdemes figyelni

Számos indok lehet arra, hogy régi tetőtéri ablakunkat kicseréljük, például sokkal jobb hőszigetelés, magasabb használati komfort, jégeső elleni hatékonyabb védelem, jobb minőségű alapanyagok. De mik is azok a problémák, amikor a csere már tényleg nem halogatható és egy új ablaknál milyen szempontokat érdemes figyelembe venni?

Mikor időszerű az ablakcsere?

A tetőtéri ablakok az idő elteltével elhasználódnak, vetemedhetnek és nem zárnak megfelelően. Ezen felül nem teljesítik a ma elvárható energetikai és kényelmi követelményeket sem. Számos probléma merülhet fel, ami rontja a lakás energiahatékonyságát, vagy negtavan hat ki egészségre.

Huzat

Egy bosszantó hiba, mely mind az egészségünkre, mind a fűtési költségekre hatással van. A rosszul szigetelt ablak rengeteg energiát pazarol. A huzat mellett a hideg, a por és a lárma is negatívan hat életünkre. A legjobb megoldás a régi ablak cseréjére egy tökéletesen záró, minőségi tetőablakra.

Gombásodás

Ha az ablakok alsó sarkaiban a gombásodás megjelenik, nem lehet többé eltüntetni. A kellemetlen látványon felül veszélyes is, fejfájást vagy allergiát okozhat. A cserére tökéletes megoldást jelentenek az Roto tetőtéri ablakok, melyek rendelkeznek a SentinelHaus minősítéssel is: az ablak szerkezete igazoltan nem tartalmaz semmiféle káros anyagot.

Energiaveszteség

Egy ablak hőszigetelő képessége könnyen mérhető. Minél alacsonyabb az Uw érték, annál jobban szigetel az ablak. A 2-rétegű üveggel rendelkező Roto tetőtéri ablakokkal 1,1 W/m2K Uw érték elérése sem akadály. De ez tovább fokozható: 3-rétegű üveggel akár 0,78 W/m2K Uw-érték is elérhető.

Homályos üvegek

A kilátás akadályozásán felül egyértelműen jelzi, hogy az üvegezés már nem szigetel megfelelően. Az üvegtáblák közötti gáztöltés elszivárgott és helyére nedves levegő került. A külső üvegfelület takarítása a problémát nem oldja meg.

Csere esetén a Roto 15 év szavatosságot nyújt a külső edzett üvegtáblára, jégeső ellen, ami kombinálható belső ragasztott biztonsági üveggel, így megvéd egy esetleges sérüléstől az ablaktábla betörése esetén. A Roto számos alternatívát kínál a tetőablakok cseréjére, melyek tartós és minőségi megoldást biztosítanak és megszüntetik a régi ablak okozta kellemetlenségeket.

 

PETA típusú ablakok cseréjére komplett megoldások: www.petaablakcsere.hu

autorenew