flag hu Nemzetközi

Gyerekszoba, ahol a fantázia életre kel

Biztonság a játékos kalandokhoz

A szülők olykor fenntartással kezelik a tetőablakok beépítését gyerekszobák esetén. Hiszen minél kisebbek a gyerekek, annál kíváncsibbak és annál kevésbé érzik a veszélyt. Vegyük tehát sorra, hogyan tehetjük azt még biztonságosabbá!

A gyerekek gyakran játszanak a kilinccsel, nyitogatják az ablakot és labdáznak a szobában a tiltások ellenére is. A Roto ezekre a veszélyekre is gondolt és olyan megoldásokat fejlesztett, amivel a tetőablak biztonságos még a legkalandvágyóbb gyerkőc számára is. A Roto Designo R6 és R8 tetőablakok igény szerint olyan funkciókkal bővíthetők, amiknek köszönhetően nyílásméretüket akár 10 cm-re is korlátozhatjuk. Továbbá a belső biztonsági üveggel a baleseteket is megelőzhetjük.

 

Inspirációk a gyerekszobához

Védelem otthonunk minden szegletében

A hagyományos, egy ponton záródó tetőablakoktól eltérően a Roto Designo R4 / R7 ablakok három ponton, míg az R6 / R8 és i8-as tetőablakok négy ponton zárnak, ezzel is erősítve a ház védelmét egy esetleges betörés esetén.


Ha úgy akarjuk: se ki, se be

A Roto újra értelmezte a gyermekvédelem fogalmát: kifejezetten a legkisebbek szobájában hasznos a nyitáskorlátozó funkció, amelyet a Designo R6 / R8 kínál. Ennek lényege, hogy az ablak egy fék segítségével tíz centiméterig nyitható, ami így megakadályozza, hogy kalandra kész gyerkőcünk esetleg kimásszon az ablakon.

A Designo i8 motoros felnyíló ablakot szabadalommal védett megoldású rejtett motorok működtetik, amelyek különböző módon vezérelhetők, akár az ablaktokba épített kapcsolóval, távirányítóval, vagy okostelefonról, az okosházba kötött rendszeren keresztül. A nyílászáró kiemelkedő tulajdonsága a családbarát kivitel: mely gyerekzárral is rendelkezik.

 

Zárható kilinccsel az apróságok védelmében

A Roto Designo modellek mindegyike (WDF R4, R6, R7, R8) kiváló választás akkor is, ha kisgyerek van a háznál, hisz a dizájnos Roto ablakok kulccsal zárható kivitelben is kaphatók.

autorenew