flag hu Nemzetközi

Tetőablakok műanyag kiviteben

100% műanyag: a még jobb hőszigetelésért és a még hosszabb élettartamért

Nem minden műanyag ablak ugyanolyan. A piacon fellelhető műanyag tetőablakok között például akadnak olyanok is, ahol az ablak belsejében famagot használnak és csak azt vonják be műanyaggal. De nagy különbségeket tapasztalhatunk az ablakok energiahatékonyságában is. 

A Roto tetőablakok 100% műanyagból készülnek acélmerevítéssel és 3-rétegű kivitelben akár a passzívház igényeknek megfelelő alternatívát is találhatunk.

Inspirációk műanyag ablakokhoz

Mire érdemes figyelni a vásárlásnál?

A műanyagból készült ablakok a műszaki megoldások csodálatos példái: fényt és levegőt engednek be továbbá megbízható védelmet nyújtanak a pára, a zaj, a hő és a hideg ellen. Párásabb helyiségek esetén - pl.: konyha, fürdőszoba érdemes műanyag tetőtéri ablakot választani, hiszen számos előnye van: egyszerű karbantartás, ápolás, tisztítás és tartósság. 

Az utóbbi években a valódi műanyag ablakok egyre népszerűbbek kiváló hőszigetelő képességük miatt is, azonban a vásárlás előtt érdemes alaposan utánanézni a részleteknek. Néhány gyártó ugyanis, még ma is elavult megközelítést alkalmaz: az ablakaik valójában fa-műanyag ablakok, amelyek magja műanyag burkolatú fa. Ennek oka a faanyag stabilitása és jó szigetelése. A hátránya viszont, hogy a beépítés során alkalmazott átmenő csavarok megsértik a bevonatot és a burkolat alatt a fa nedvesedhet, ami penészesedéshez és a rothadáshoz vezethet.


Több légkamrás Roto műanyag ablakok

A Roto műanyag tetőtéri ablakok típustól függetlenül több légkamrás műanyag profilból készülnek és beépítésükhöz átmenő csavarokra nincs szükség, így a nedvesség nem hatolhat a profilba és nem rontja az ablak hőszigetelő képességét sem. 

A 3-, illetve 4- légkamrás profilnak köszönhetően a hőhidak is kiküszöbölhetők és növekszik az energiahatékonyság is. A Roto tetőtéri ablakokat a modern homlokzati nyílászárókhoz hasonlóan acélmerevítéssel erősítik meg, melyet az üreges kamraprofilba illesztenek oly módon, hogy a tetőablakok magas energiahatékonysága ne csökkenjen.

 

A praktikum és az esztétikum találkozása: fahatású dekorfóliák

Mi a helyzet akkor, ha ragaszkodik a fa megjelenéséhez, de fontosak lennének a műanyag ablak által kínált előnyök is? Ilyenkor a fahatású dekorfólia jelentheti a megoldást. 

Megjelenésükben a fához hasonló kinézetet biztosítanak, de garantálja a műanyag ablakok előnyeit is. A Roto műanyag tetőablakok alapból standard fehér színben rendelhetőek, de igény szerint  dekorfóliás változatban is kérhetők, méghozzá 3 különböző stílusban: aranytölgy, dió és fenyő színekben. Így bátran ötvözheti a fa esztétikáját a műanyag tartósságával.

autorenew