flag hu Nemzetközi

Tetőablakok műanyag kiviteben

100% műanyagból a még jobb hőszigetelés és a még hosszabb élettartam érdekében

Bár alapvető hasonlóságokról beszélhetünk, nem minden műanyag ablak ugyanolyan. Az elején kezdve az összevetést, már magában az alapanyagban is találhatunk különbségeket. Ha például műanyag ablakról beszélünk, kérdés, hogy tényleg 100% műanyag-e a termék. A piacon jelenleg kapható műanyag tetőablakok között például olyan modellekkel is találkozhatunk is, melyek belsejében csupán műanyaggal bevont famag található. Az anyaghasználatból és más tulajdonságokból fakadóan pedig nagy különbségeket tapasztalhatunk például az ablakok energiahatékonyságában is. 

A Roto tetőablakai azonban ténylegesen 100% műanyagból készülnek, acélmerevítéssel. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy 3-rétegű kivitelben akár a passzívház igényeknek megfelelő alternatívát is találhatnak a kínálatban, mely energetikai szempontból napjaink csúcsát jelenti.

Inspirációk műanyag ablakokhoz

Mire érdemes figyelni a vásárlásnál?

A műanyag nyílászárók a modern kori műszaki megoldások, illetve a maximális funkcionalitás ékes példái. Az ablakok ugyanis amellett, hogy fényt és levegőt engednek be a lakóterekbe, megbízható védelmet nyújtanak a pára, a zaj, a hő vagy épp a hideg ellen. Párásabb helyiségek esetén, mint pl.: konyha, fürdőszoba eleve érdemes műanyag tetőtéri ablakot választani, hiszen karbantartásuk, ápolásuk, tisztításuk egyszerű, tartósságuk pedig páratlan. 

Kiemelkedő hőszigetelő képességük miatt a műanyag ablakok az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a piacon, a vásárlás előtt azonban érdemes részletesen tájékozódni az elérhető lehetőségekről és a számunkra leginkább megfelelő konstrukciókról. Ez már csak azért is fontos, mert néhány gyártó még ma is elavult megközelítést alkalmaz: az ablakaik valójában fa-műanyag ablakok, amelyek magját műanyag burkolatú fa képezi. Természetesen a fa is kellőképpen stabil anyag, mely jó szigetelő, megvannak azonban a maga hátrányai. E konstrukció egyik legalapvetőbb problémája már a beépítésnél jelentkezhet. A munkák során használt átmenő csavarok ugyanis könnyen megsérthetik a bevonatot és a burkolat alatt a fa nedvesedhet, ami penészesedéshez vagy rothadáshoz vezethet.


Több légkamrás Roto műanyag ablakok

Az említett fa-műanyag ablakokkal ellentétben a Roto műanyag tetőtéri ablakai típustól függetlenül több légkamrás műanyag profilból készülnek és beépítésükhöz átmenő csavarokra nincs szükség. Ennek köszönhetően a nedvesség képtelen behatolni a profilba, tehát nincs negatív hatással az ablak hőszigetelő képességére sem. A három, illetve négy légkamrás profilnak köszönhetően a hőhidak is kiküszöbölhetők, melynek köszönhetően az energiahatékonyság is jelentős mértékben növekszik. A Roto tetőtéri ablakokat a modern homlokzati nyílászárókhoz hasonlóan acélmerevítéssel erősítik meg, A merevítést az üreges kamraprofilba természetesen olyan módon illesztik bele, hogy a tetőablakok magas energiahatékonysága ne csökkenjen, minőségük ugyanúgy megmaradjon.

Praktikum és esztétikum találkozása: fahatású dekorfóliák

Sokan helyezkednek el azon a határmezsgyén, mely a műanyag ablakok funkcionalitását és a fa ablakok megjelenését választja el. E felhasználók számára köztes megoldásként a fahatású dekorfólia javasolható, mely kis csalással ugyan, de autentikusabb kinézetet kölcsönöz a nyílászáróknak, megtartva a műanyag minden energetikai és más gyakorlati előnyét. A Roto műanyag tetőablakok alapvetően standard fehér színben rendelhetők, de igény szerint dekorfóliás verzióban, három különböző stílusban is kérhetők: aranytölgy, dió és fenyő színekben. Ideális megoldás a fa esztétikumának és a műanyag praktikumának ötvözésére.

autorenew